Go Back
Aug .29
2018

Tales Of The Neon Sea Hands-On Preview

By IGN

In een klein kamertje op de Gamescom ging ik aan de slag met Tales of the Neon Sea, een 2D-adventure met in de hoofdrol de cyborg Mr. Mist. Met prachtige pixelart als cyberpunkdecor begon ik in zijn appartement en maakte ik kennis met de mechanics van de game, maar ook de bange hulprobot van Mist. Een van de dingen die ik voor elkaar moest krijgen om deze robot minder bang te maken, was het licht op zolder fiksen. Daarvoor moest ik een stop vervangen, maar ik moest wel de juiste hoeveelheid stroom door het kastje jagen. Met wat draaien aan drie knoppen en een lijn in de gaten houden die het voltage aangaf, lukte dat al snel.

Toen het licht het eenmaal deed, bleek er een harnas op zolder te staan dat geluid maakte (inderdaad, ook heel beangstigend voor je hulprobot). Door een broodmes in de badkamer te scoren, maakte ik de uitrusting compleet en ging deze open. Het harnas bleek een kat te huisvesten, die blijkbaar alweer een tijdje zoek was. Katten spelen overigens een grote rol in Tales of the Neon Sea, waar ik zo nog even op terugkom. De puzzels in de game zijn niet al te complex, maar zijn uitdagend genoeg en vooral vermakelijk. Daarbij valt vooral de variatie qua puzzels op.

5389be6176ace468a349fc7544d34d88-original_67rf.png

In het tweede gedeelte van de demo moest ik uitzoeken wat er gebeurd was op een plaats delict. Een oudere vrouw was vermoord en gedumpt bij een vuilcontainer. Door het lijk te scannen (onder andere middels x-ray) kon ik bewijsmateriaal verzamelen en de stukjes aan elkaar linken. Daarvoor moest ik vervolgens als tussenpuzzel wel tandwielen op de juiste manier verbinden met een kernradar, waarna er meer werd verteld over de situatie.

Op deze manier kwam ik er niet alleen achter waarom de dame in deze toestand was beland, maar ontdekte ik ook dat het lijk naar een andere plek was gesleept. Een kat die op de oorspronkelijke plek (waar het slachtoffer uit het raam was gegooid) zich had gepositioneerd, moest echter eerst verplaatst worden om een container te kunnen verschuiven. Dat lukte met wat kattenvoer, waarna ik het onderzoek verder kon afronden.

Het derde gedeelte van de demonstratie kroop ik in de huid van de kat William. Blijkbaar was deze ook belangrijk in het onderzoek en moest daarvoor in een gebied waar de kattenmaffia actief was informatie inwinnen. Daarbij was het belangrijk om goed te luisteren naar de verschillende katten, aangezien bepaalde poezen je blijkbaar enkel verder willen helpen wanneer je een quizje met ze doet.

Even later liet een kat me alleen door wanneer ik een neonbord in juiste kleuren wist te krijgen, zoals eerder op een poster te zien was. Zoals gezegd wordt het nooit al te ingewikkeld, maar het lijkt dan ook vooral te gaan om het grafische stijltje, het verhaal en de eigenaardige humor.

Tales of the Neon Sea straalt voornamelijk erg veel creativiteit uit en is zeker vermakelijk om te spelen. De vraag is nog wel hoe lang het concept interessant blijft, maar als de genoemde variatie doorgevoerd wordt in de gehele game, dan is het zeker een titel om in de gaten te houden. Mocht je nu al overtuigd zijn, dan kun je de game backen via Kickstarter.


TOP